mandag 25. januar 2010

Endelig har vi funnet ut hva som feiler Amigo


For dere som har lest de siste innlegg hos meg har fått med dere at Amigo har hatt problemmet med høyre bakben,
idag reiste vi igjen til veterinæren og idag for røntgen, gått på smertestillende og massasje, men likevel halt.
Han fikk idag diagnosert Pl grad 2av 4 (patella luxasjon) i kneet. Patella betyr kneskål, og luxasjon at det sklir ut. På graden han har sklir det ut, men også igjen lett på plass.. I grad fire er det permanent ute.
Altså løs kneeskål..

Trøtt etter narkose idag, dupper med hodet , nå har han lagt seg for å slappe av på sofaen.

For meg var det godt at han fikk en diagnose, for halting kan være alt fra bagatell til veldig alvorlig for en hund, og veldig vanskelig å finne ut hva sånt kan være...
Så nå er jeg mye lettere til sinns. Venter telefon fra vet. imorgen, hun og en annen kollega skal gå sammen å se på bildene og ringe meg, ikke sikkert man trenger operasjon enda, men operere vil jeg gjøre.. Da plasserer de inn et inplantat i kneet som gjør at det ikke kan skli ut. Og jeg vet om mange i forumet som har operert og de har blitt helt gode etterpå. Narkose er en risiko , men det har han nå hatt fire ganger så det er jeg ikke bekymret for...

Godt å vite hva dette er, han skal holdes i ro i tre uker, ikke gå lange turer, og ikke leke med andre hunder, det må vi bare forholde oss til, ellers gjør det vondt verre for han og det er ikke noe særlig det heller!

post signature

3 kommentarer:

 1. En lettelse å få vite hva det er!! Har aldri hørt om lidelsen. Håper det går bra med gutten.

  Jeg har også hatt syk hund siste døgnet, hoste/brekninger som endte opp med oppkast. Så natta gikk med på vaskin og lufting av hund i kulling og regn. Han hadde dette i november også. Lurer fælt på hva det er. Han har ikke spist i seg noe. Temmelig rolig i kveld Major også.
  Lykke til, klme fra meg:)

  SvarSlett
 2. åå stakkar liten,men godt å få vite hva det er å at det kan ordnes....
  går nok fint dettte.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. så godt de fant ut av noe da!! stakkars lile amigo:) har noe til deg på bloggen min forresten;) lykke til med migge gutt:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen et spor til meg...